A lényeg

A közbeszéd kevéssé alapoz a számszerű tényekre, sokkal inkább az érzelmekre. Legyen ez a blog egy kísérlet arra, hogy a mindannyiunkat érintő társadalmi és gazdasági kérdések vitáját visszatereljük az ész és érvek világába.

Már megírtam...

Majd megírom...

Új kommentek

10 ezer homoszexuális csak csepp a tengerben

2012.07.04. 23:12 | numberhunt | 3 komment

Címkék: család vita meleg homoszexuális

Fekete-fehér.

Heteroszexuális-homoszexuális.

(Vigyázat 18 éven felüli tartalom!)

Becslések szerint Budapesten 150 ezer meleg él.

Szerintem egyáltalán nem kell vitatkozni a melegekről, így nem is kell érvelni mellettük. Békén kell hagyni mindet. De ha valakik mégis erős késztetést éreznek, akkor hadd fogalmazzak meg egy-két axiómának látszó gondolatot, amik betartásával el tudok képzelni egy vitát, vagyis ha ezeket betartjuk, akkor pont nem tudom elképzelni a vitát.

  1. Két ember kapcsolatáról beszélünk, tehát semmilyen fajközi példálózás nem helyénvaló (ló, birka, kutya, macska stb.).
  2. A meleg nem pedofil, közös halmaz keresése csak annyira indokolt, mint a pedofil pékek feltérképezésének igénye, ha van ilyen.
  3. A melegség nem bűncselekmény és nem is betegség, erről tessék meggyőződni a megfelelő nemzetközi és hazai lajstromokban.
  4. A testiség előtérbe helyezése: ha ez alapján ítélünk, akkor javaslom a heteroszexuálisok üldözését miután teljes képet vettünk fel a diszkók mosdóiban, a nagy zenés fesztiválok sátraiban, megvizsgáltuk a heteropornó-ipar kibocsátási potenciálját és keresleti oldalát.
  5. Gusztustalanság. Ez meg nem objektív. Nekem pl. nem tetszene, ha elképzelném egy 170 kiló körüli nő meg férfi együttlétét, nem is fantáziálok róla. Továbbá az anális behatolás vagy a felláció sem levédett szabadalom a melegek javára.
  6. Nem lehetnek család! Miért is nem? A család definíciójába bele kell tartoznia legalább egy vaginának és pénisznek? Vagy minimum egy utódnak? Nemzetellenes a csonka család? Egyedülálló nő ne neveljen fel három nagyszerű majdani adófizető állampolgárt, csak mert nincs mellette férj?
  7. Apropó utód! Ha egy nő vagy férfi véglegesnek tekinthető orvosi szakvéleménnyel rendelkezik arról, hogy meddő, akkor bűnt követ el, ha kapcsolatot létesít ellenkező neművel, hiszen utódot abból a kapcsolatból sem remélhetnek?

Tehát milyen értelmes, objektív, nem ízlésbeli érv is szólhat a melegek ellen? Tessék, tessék! Jöhetnek az érvek.

A bejegyzés trackback címe:

https://numberhunt.blog.hu/api/trackback/id/tr324629990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.07.05. 06:32:30

Egy témakört nem érintettél: a keresztények nagy részének szemében bűn a homoszexuális viselkedés. Ez persze világnézeti, de attól még nem igazán szubjektív, hiszen a hívők nem elhanyagolható méretű táborába tartozó emberek számára ez ugyanolyan objektív dolog, mint pl. a jogrend a társadalom egésze számára. Tény ugyan, hogy vannak olyan keresztény felekezetek, akik nem tartják bűnnek, de a legnagyobb homogén felekezet, a katolikusok igen, akik a világban több, mint egymillárdan vannak, tehát a katolikus homoszexuálisok száma világszerte több tiízmillió körül lehet. Ez óriási feszültségforrás, melynek a megoldása egyelőre nem is körvonalazódik.

numberhunt · http://numberhunt.blog.hu 2012.07.05. 08:52:56

@kaleidoscope: Ha nem is kimondva pontosan, de a 3. és 5. pontok erre is utaltak. Még egyéb vallások is üldözik vagy csak megbélyegzik a melegeket, de egy vallási közösség elvei egyrészt nem kötelezőek a nem hozzájuk tartozókra, másrészt - hazánkban biztosan -, nem írhatnak felül jogszabályokat. Ezért maradniuk kellene az ízlésalapú véleményalkotásnál, de semmiképp sem fogadható el kizárólagos, általános (objektív) szempontnak, csak egynek a sok ezer színű világéból. :)
süti beállítások módosítása